Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Prevenar 13 a paralen

Prosím o radu – po očkování hexavaxina plus prevenar 13 měl malý večer teplotu po odečtu 37.5. Dala jsem mu půl čípku paralen, pak mu klesla a už neměl. Teď mi to ale vrtá hlavou, protože jsem četla, že se ten paralen nemá po očkování dávat, nebo až při vyšší teplotě, protože se tím sníží účinnost vakcíny. Myslíte, že jsem měla počkat, až by byla teplota vyšší? Bojím se, jestli jsem nedala paralen moc brzy a nesnížila tím účinnost… Pokut jsem udělala chybu a podáním paralenu skutečně snížila účinnost vakcíny, půjde to nějak napravit? Mám opakovat první dávku, nebo postačí u dalších dávek již paralen nepodat a zachová se celková účinnost? Velmi děkuji Zdenka.

Odpovědi na otázku

Je sice pravda, že podání paralenu při teplotě 37,5 °C nebylo nutné, ale účinnost očkování by se tím příliš ovlivnit neměla. I tak by ale nejspíš bylo vhodné o tom informovat vašeho pediatra a domluvit se na postupu při dalším očkování.