Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Chybějící ušní boltec

Dobrý den, narodil se mi syn s chybějícím ušním boltcem a úplným uzavřením zvukovodu. Moc ráda bych se seznámila s rodiči se stejným problémem, aby mi mohli předat svoje zkušenosti, vyměnit si se mnou zkušenosti a tak. Moc děkuji za odpovedi

Odpovědi na otázku

Dobrý den, zajímá mě milion věcí, hlavně ta operace. Jak vypadá to ucho po operaci, jestli tím dítě trpí, v kolika se začíná operovat, kdy to skončí, jestli to bolí, jak to všechno snáší dítě psychicky, atd. Moc děkuji za odpoveď
Dobrý den, napište, co by vás zajímalo. Mé dceři je dvacet let a narodila se stejným postižením. Má zasebou několik plastik,hrazených pojišťovnou. ( klinika plastické chirurgie Vinohrady Praha Šrobárova ulice) Od té doby vzniklo spousta jiných klinik. Co se týče sluchu : bude mít tzv. prostorové slyšení - zvuky se odráží od stěn. Ve volném prostoru(např. na ulici choďte po jeho boku na té straně, co má slyšící ouško. Vždy je lepší mluvit na zdravé ucho. Samozřejmě dávat pozor na nastydnutí atd, ale nemusíte přehánět. Ve škole: do 1.lavice. Dcera vystudovala bez problému střední školu s maturitou. Vychovávala jsem jí, jako by žádné postižení neměla. Byla statečná a naučila se stím žít. Problémek nastal v pubertě, ale nelitovat. Možná vám budou říkat, že syn nemůže mít hudební sluch, jak tvrdili nám, není to pravda.
Díky za odpoveď, ale ty už jsem taky kontaktovala a nemají ani zkušenosti s touto vadou, natož aby znali někoho se stejným probémem.
Možná byste našla víc kontaktů prostřednictvím různých sdružení pro pacienty se sluchovým postižením.